Elly Bruggeman

Over ZOAN

Massagepraktijk ZOAN bestaat sinds 1998. De naam ZOAN is een samenvoeging van zon en maan. Twee tegenovergestelde polen die elkaar in evenwicht houden. Zonder de zon en maan zou de aarde niet draaien en er zou geen leven op aarde zijn. Zon staat voor Yang (mannelijk) en Maan voor Yin (vrouwelijk).

Over de eigenaresse van massagepraktijk ZOAN:
Elly Bruggeman

Elly BruggemanIn de loop van de jaren heb ik diverse massagetechnieken geleerd. Vanuit mijn ervaring door de jaren heen, heb ik een eigen stijl ontwikkeld. Ik noem het mijn eigen handschrift. Het geeft me veel voldoening als ik mensen kan helpen op weg naar een ontspanning. Persoonlijk voel ik mij bevoorrecht dat ik dit beroep mag uitoefenen. Over het algemeen gaan mensen altijd weer blij en ontspannen de deur uit! Massage is meer dan alleen masseren met je handen, dat doe je met hele wezen.

In 1996 ben ik begonnen met de opleiding voetreflextherapie. Daarna heb ik opleidingen gevolgd in klassieke massage, integrale massage en stoelmassage. De opleiding voor Shiatsu (oosterse drukpunt massage) heb ik in Nepal gedaan. De speciale massages zoals de Hot Stone massage, lomi lomi massage en bindweefselmassage heb ik in Nederland gevolgd. Sinds 2003 ben ik Reiki Master (Intuïtieve Reiki technieken). In het verleden heb ik gewerkt als docent bij het opleidingsinstituut ‘Massage in Beweging‘ in Alpen a/d Rijn en heb van 2003 tot 2017 diverse workshops gegeven in mijn praktijkruimte. Tevens heb ik gewerkt van 2008 t/m 2018 als freelance masseur bij Sauna en Wellness ‘Centre du Lac’ in Pijnacker.

Massagepraktijk ZOAN | Joris Ivensstrook 30 | 2726 TW Zoetermeer |  06 - 50 50 36 56 |  info@massagepraktijkzoan.nl